fbpx
Atatürk
Anasayfa | Kişisel Verilerin Korunması | İletişim  +90 850 247 0 742 info@ukeb.com.tr>

UKEB OKULLARI 1. TÜRKÇE GÜNLERİ 11-13 ŞUBAT’TA YAPILDI

UKEB Okullarında Türkçeyi doğru ve kurallarına uygun konuşan, okuduğunu anlayan ve yorumlayan, dilini doğru konuştuğunda ikinci bir dili daha rahat anlayabileceğini bilen, eleştirel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler okudukları güdümlü kitaplarının yazarları ile buluşmaktadırlar.
Birincisi yapılan TÜRKÇE GÜNLERİ kapsamında öğrencilerimiz üç gün boyunca yazarlarla buluştular. Atölye çalışmaları, Söyleşiler, Kukla gösterileri, Türkçe yarışmalar, oyunlar ve münazaralarla dolu dolu geçen faaliyetlerin yapıldığı etkinlikler 11 Şubat Salı günü Dil Sokağının açılışı ile başladı. İlk konuk olarak öğrencilerimizle bir araya gelen Yunus Bekir Yurdakul, öğrencilerimize; Türkçeyi doğru kullanmalarının yaşantılarında ve gelecekte ne büyük artıları olacağını kitabından da örnekler vererek anlattı. Gazeteci, editör, yayın yönetmeni, düzeltmen, Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi, Dil Derneği ve Edebiyatçılar Derneği üyesi… gibi pek çok özelliğe sahip olan yazarımızın sohbetinden büyük keyif alan öğrencilerimizin ikinci konuğu Hacer Kılcıoğlu oldu. İlk olarak 4. sınıf öğrencilerimizle söyleşi yapan ve kitaplarını imzalayan “ Aydede Her Yerde” kitabını zevkle okudukları yazarı soru yağmuruna tutan öğrencilerimizden sonra yazarımız, 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz ile “ Radyo Pencere”nin karakter ve öykü öğeleri üzerine konuştu. Kılcıoğlu; öykü yazmanın hiç de zor bir şey olmadığını, sadece çok okumak, her şeyi çok dikkatli gözlemlemek ve sürekli yazmakla bunu başarabileceklerini hissettirdi.
12 Şubat Günü UKEB Okulları ünlü çocuk kitapları yazarı Dilge Güney’i konuk etti. Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı’nın düzenlediği büyük ödülü kazanan yazarımız hem yeni kitabı “ Mavi Yıldız”ı tanıttı hem de hazırladığı sunumlarla “Hayalbazlar Geçidi” ve “ Son Yelkovan” ı, 4 ve 7. sınıf öğrencileriyle paylaştı ve onlara kitap okumanın ve eleştirel gözle kitapları incelemenin eğitim hayatlarında nasıl öncelikler yaratacağını vurguladı.
13 Şubat Milli Kütüphane’nin değerli müdürü Ulvi Puğ’u konuk ederek başladı. Puğ; UKEB Kütüphanesinde 3. sınıf öğrencileri ile yaptığı söyleşide kitap seçimi ve kütüphane kullanımı bilgilerinin yanı sıra, şiirin yaşantımızdaki önemi konulu şiirlerle süslü harika bir söyleşi yaptı.
Öğrencilerin de şiirler okuduğu söyleşi, adeta bir edebiyat şölenine dönüştü.
Küçük Kulüp Okulları Koordinatörü, Sevgili yazarımız Özlem Orçun ise 1. sınıf öğrencilerimiz ile “ Şarkı Söyleyen Kurbağalar” kitabını sistem düşüncesi çalışmaları ile atölye biçiminde sundu ve öğrencilerin performansına inanamadı.
Türkçe Günleri etkinlikleri ile öğrencilerimiz; yazarlarını ağırlamanın yanı sıra, Türkçe oyunlar, eğlenceli yarışmalar, münazaralar, şiir sunumları, kukla gösteriler, tekerleme ve harf trenleri yaparak çok eğlenceli üç gün geçirdi.