“Ölümsüz Zeytinle Yaşamak”
“Ölümsüz Zeytinle Yaşamak” Projesi kapsamında 4. sınıf öğrencilerimiz Urla’da bulunan Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliğine / Oliveurla’ya gittiler. Tüm gün süren etkinlik çiftlik sahibesi Pelin Ömeroğlu’nun yaptığı ve zeytinin tarihi, kültürümüze katkısı ile çeşitleri konu başlıklı sunumla başladı. Hurma zeytin hasadı yaparak çok farklı bir deneyim yaşayan öğrencilerimiz, çiftlik yaşamı hakkında aldıkları bilgilerle kendi bilgi dağarcıklarını zenginleştirdiler.
4 varyete OLIVURLA Organik Zeytin ve Zeytinyağlarından “ Zeytinyağı Tadımı” yapan öğrencilerimiz, Kuşçular Köyü’ndeki Organik Zeytin ve Zeytinyağı Sıkım Tesisinde gerçekleştirilen erken hasat zeytinyağı sıkımına gittiler. Elde ettikleri zeytinyağının, duyusal ve kimyasal değerlendirmelerini ve kalite kriterlerini, o anda ve tazecik elde ettikleri zeytin meyve suyunun tadımını yaparak keşfeden öğrencilerimiz, çok değişik bir gün geçirmenin ve yeni deneyimler yaşamanın keyfi ile günü tamamladılar.
“Ölümsüz Zeytinle Yaşamak” Projesi çerçevesinde tüm sınıflarımız değişik programlar gerçekleştireceklerdir.