4. Sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinin ‘’İNSAN VE ÇEVRE‘’ ünitesinde yer alan ‘Kaynakları Bilinçli Kullanma ve İsrafı Önleme ‘’ konularını kapsayan “Ekmek İsrafı” projelerinin son aşamasını okulumuzun restoranında gerçekleştirdiler. 2. sınıf öğrencilerimizin konuk olarak katıldığı sunumda 4. sınıf öğrencilerimiz dünyadaki buğday krizine, ülkemizdeki ekmek israfına ve bu israfa dur demenin yollarına dikkat çektiler. Tasarruf etmenin önemiyle ilgili şiirler okuyup çarpıcı sloganlar ürettiler.
Bayat ekmekleri değerlendirip farklı yiyeceklere dönüştürerek yeni tarifler oluşturan öğrencilerimiz; hazırladıkları ürünleri okulumuzun aşçılarından, yöneticilerinden, öğretmenlerinden oluşan jüri karşısına çıkardılar. Tadım yapan jüri üyelerine kullandıkları malzemeleri ve tariflerinin yapılışını ayrıntılarıyla anlattılar. Bayat bir ekmeğin nasıl farklı ürünlere dönüşerek sofralarımızda yeniden yer alabileceğine şahit oldular. “Yiyebileceğin Kadar Al” mottosuyla yaptıkları ürünleri arkadaşlarına ikram edip paylaşmanın tadına vardılar.